Alnatura Био брашно от нахут, 400 g
Високо протеиново брашно за готвене
6.60 лв.
(16.50 лв. / kg, вкл. 20% ДДС. - плюс доставка)
Характеристики:
- Лешникови аромати
- За палачинки, квасни продукти и много други рецепти
- Естествено веган и без глутен
- Био сертифициран
- Веган
- Вегетариански
Арт.-№: XPI-MM-205519, Съдържание: 400 g, EAN: 4104420181458
Описание
Брашно от непечен био нахут, естествено без глутен и богато на протеини и фибри: ядково-сладкият вкус на нахута се запазва в брашното. Идеално за придаване на плътен вкус на палачинки, фалафел или сладко ладу. Продуктът е идеален и като свързващо вещество за сос или за сгъстяване на супи!
Рецепта за ладду (индийски шоколад)
Състав: 50 г фино смляна захар (напр. захар от кокосов цвят, тръстикова захар), 75 г мазнина (напр. кокосово масло или мас или гхи), 100 г брашно от нахут, 1 щипка морска сол
1. Загрейте избраната мазнина/олио в тиган и леко разтопете избраната от вас захар, като разбърквате често. Смесете брашното от нахут и солта, продължете да печете сместа за около 3 минути, като разбърквате непрекъснато, докато се появи обилен, орехов аромат. Сместа не трябва да става твърде тъмна!
2. Във втората стъпка изпечената смес се разстила в плоска форма, например силиконова, и се оставя да изстине. След това обърнете и нарежете на хапки. Съвет: Ако сместа все още е доста ронлива, когато е топла - омесете я с ръце. Перфектната смес за ладду донякъде напомня на текстурата на марципан, но може да бъде по-пясъчна и по-малко лепкава!
3. Съхранявайте в херметически затворен контейнер в хладилника, там ще се запази за няколко седмици!
4. Тези, които обичат да експериментират, могат да усъвършенстват сместа със сладки подправки като кардамон, карамфил на прах, канела и др. Често се използват и малко розова вода или препечени сусамови семена!
Забележка от производителя: Брашното от нахут не е подходящо за сурова консумация.
Марки: | Alnatura |
---|---|
Мета информация: | Брашно |
Характеристики на продукта: | Био сертифициран, Веган, Вегетариански, Намалено съдържание на пластмаса |
Съдържание
- 100 % Брашно от леблебия [1]
- контролирано биологично земеделие
може да съдържа следи от фъстъци, соя, бадеми, ядки, сусам и лупина.
Хранителна стойност
Хранителна стойност | на 100 г |
---|---|
Енергийно съдържание / калоричност | 1411 / 337 kJ / ккал |
Мазнини | 5,9 г |
от които Наситени мазнини | 1,1 г |
Въглехидрати | 44 г |
от които Захар | 2,4 г |
Фибри | 16 г |
Протеини | 19 г |
Сол | 0,06 г |
Продуктови ревюта
рецензии на български за Alnatura Био брашно от нахут
1 клиентска рецензия на друг езики
5 звезди | | 1 | (100%) |
---|---|---|---|
4 звезди | | 0 | (0%) |
3 звезди | | 0 | (0%) |
2 звезди | | 0 | (0%) |
1 звезда | | 0 | (0%) |
1 оценка
Все още няма рецензии на български, но 1 рецензии на друг език.
- Все още няма отзиви.
Сходни продукти:
Клиентите, които си купиха "Био брашно от нахут" , също така купуват:
От нашия блог:
-
България: Безплатна стандартна доставка от 169.00 лв.
-
Безплатно
връщане Повече от 6.050 продукта
Сигурно плащане
със SSL-криптиране